Nyheter se även bloggen
Backgrund för mina bedömningar
Mina egna preferenser - är att besöket ska vara en upplevelse, fylld av överraskningar när det gäller smak och hantverk. Det behöver inte vara lyxråvaror utan alla ingredienser ska hanteras varsamt utifrån sin smak. Oftast hittar jag dessa faktorer hos unga,hungriga matlagare som har sin egen stil och inte följer trenderna hos det stora. En och tvåstjärniga krogar har oftast denna glöden. #HeinzGlöckler;
Vad gillar vi :
Okomplicerade krogar som präglas av krögarnas och personalens ambition och livsstil. Krogarna ska vara autentiska, samtalsvänliga, opretentiösa och fokusera på gästernas upplevelse och önskemål. Fokus på att lyfter fram smaker och att rätterna i en meny har en helhetssyn när det gäller smaker och portionsstorlekar, Kökets egen stil, Krogarna går ekonomisk runt utifrån sina egna intäkter från gästerna. Relationen pris och kvalitet stämmer. Vi gillar även att maten på tallriken är varm. Vi gillar att det ska vara rolig och livlig stämning på krogen. Vi gillar att kunna boka ett bord endast några dagar innan. Alla gäster få samma uppmärksamhet och servicenivå, man gör inte någon skillnad.
#HeinzGlöckler
Vad gillar vi inte:
Att sitta på tid( fy dessa 3 timmars sittningar), ceremonier och effektgivande grepp, att går hungrig från bordet, menytvång för alla på bordet. Krogar som har till sitt huvudsyfte att enbart imponerar på krogkollegor och hänger med i alla trender. Sponsorkrogar som inte går runt utifrån verksamheten. Värst är att man blir serverad ” kalte platte ”, i kockarnas strävan att pimpar estetiken på tallriken med tiotals upplägg, och glömmer det bort att maten ska vara varm. ( gäller inte Sushi och kalla rätter).
Ogenomtänkta smakkombinationer i en rätt, men särskild i en hel meny. I menyn fungerar smakingredienser kanske för en rätt – men inte i hela menyn. Att behöver boka ett bord månader innan (endast om jag reser till en annat land eller kontinent och vill säkerställa en bokning).
Vem är vi :
Vi är ett nätverk av personer i Europa som känner varandra och har samma preferenser. Vi har inte som yrke att testar krogar, utan sätter vara intryck utifrån besök - där vi betalar med egna skattade pengar. Vi finansierar vara besök inte via sponsring utan är oberoende.Vi ger inte några stjärnor utan jobbar med topplistor, där alla värda ett besök. Vi har alla jobbat inom världens toppgastronomin.
Topplista 2022
Årets Gastronomiska prestation
1. Björn Frantzen - världsbäst med sina krogar
2. Vollmers Malmö - en riktig upplevelse väl värd sina två stjärnor.
3. Waldhotel Sonnora Wittlich Dreis - nystart med ny regi - världsklass
Arets mest prisvärda krog internationellt
1. Cosme New York , folklig,höga smaker - underbar alltid värd ett besök
2. Weinbar Rutz Berlin, Marco har nu tre stjärnor men prisvärd - i ny skeppnad Mars 2022
3. Aponiette ; El Puerto de Santa Maria (Cadiz) Spånien absolut toppadress
Årets Nykomling:
1. Chez Jolie Stockholm - internationellt toppbistro där allt stämmer denna där Einarsson är en mästare
2. Bulot -Göteborg höga ambitioner, hajpad
3. Essence nu etablering i Stockholm
Årets Måltidsupplevelse internationellt -
1. Anne de Bretagne La Plaine sur mer - absolut outstandning
2. Amelia - nästa världens bästa Restaurant
3. Da Vittorio Brusaporte - italiensk sensation
Årets bästa serviceupplevelse:
1. Astoria - Stockholms Vilken effektiv och kompetens service
2. Waldhotel Sonnora Wittlich Dreis - tysklands bästa
3. Aira- Stockholm - i absoluta stjärnklass
Årets mest prisvärda nationella måltidsupplevelse
1- Coco Carmen - den mest prisvärda toppupplevelse i Stockholm
2. Gotthardt Umea- två besök, både toppklass - och vilken vinlista bara den är värd en resa
3. Bazaar 3.0 Stockholm Aloe gänget nya grepp i City vilka smaker - men det tog lite tid
Årets restaurangkedja
1. Frantzen Koncernen - kvalitet - kompetens - koncept - utveckling
2.Pontus Frithjof- ständig förnyelse på hög nivå
3. Lett - mitt favorit lunchställe - sund, perfekt och hållbart tyvärr ännu endast i Stockholm och Oslo
Årets dryck
1. Barbaresco Vigneto Bordini a Spinetti 1995
2. D`Amos blanc 2011
3. 2005 Mazis Chambertin Grand Cru Newman
Årets personliga prestation
Vollmers Malmö en toppkrog som har fatt internationelllt uppmärksamhet men
här i Sverige - Media lite av en underdog.
Trender 2023
Ännu mera enkla pratsamma krogar med bra mat och bra service.- a la Carte -
Mera matsalsarbete – mindre tallrikservering mera arbete vid bordet - like Astoria,Jolie
Mindre lägg på tallriken - men merarenodlade smaker -" less i more".
Förortstrenden och hämtmat trenden fortsätter
- njuta, njuta, njuta av upplevelser och stämmning, men viktig för branschen att arbetar med ansvar för gästerna och visa detta tydlig i sitt koncept Små krogar med olika personliga koncept och matlagningsstilar.
Stora krogar med schysst mat, a la carte - helhetskoncept -utanför City kärnan - typ Slakthusområde där ADAM / ALBIN öppnar en spännande storkrog i detta heta område.
Krögare som tar ansvar för arbetsmiljön och balans mellan arbete och fritid den nya hållbarheten i branschen. 4 Dagars vecka med fulltid - 4 gånger 10 tim -är som 5 gånger 8 timmar - men ändå en skillnad
Hotellkrogar som rycker upp sig via enskilda, lokala koncept men
även via konceptsharing under en viss period - helheten - för att attrahera privatgäster
Nya Destinationer - UMEÅ - krogar med Sveriges bästa och prisvärda vinlistorllll
Västerås - flera bra ambitösa krogar och hotell
Norrlandskuststäder - Luleå, Skelleftea
Sommersemester i Sverige igen - Sverige är bäst
Place to be 2023
#Tantris i Munchen med ny koncept som bygger på restaurangens DNA
Restaurang Äng - Tvåaker, Halland
Harbour House Inn Elk Mendocino County
Singapur - ny kroghuvudstad i världen Zen, Odette, Les Amis
LOCO Lisbon
MInh Mat Stockholm
Knystaforsen - Rydöbruk Halland
Kockeriet Malmö
Jakob&Ethel im Restaurant Klösterle in Lech-Zug - tidigare medarbetare på Fäviken nu i österrikisk tappning.
Jan - Munchen Jan Hartwigs nyöppnade krog
Sekt - Stockholm det riktiga tysk badiska moderna köket
Coco Carmen vilken lyft det hemliga njutningstipset
Adam och Albin - alla deras krogar är njutningsbara den nya i Slakthusområdet
Stöd på alla krogar och hotell njut - stöd besöksnäringen
Aktuellt
Svenska tester och bedömningar finns här
Swedish and Nordic List you get here
Lissabon Uppdate
En av det mest prisvärda gastronomiska städer i Europa - skynda ditt innan staden blir
översvämmade av foodies. Kännetecken för det bästa krogar - är lokala råvaror, stolthet över sin egen matkultur, avsaknaden av frankofila status ravaror som caviar och olika produkter från fjärran - samt kärleken till småskaliga portugisiska viner från nya kvalitetssatsande unga vinbönder. Tyvärr har folkets matkultur inte förändrats - så inte många portugiser äter ute. Många restauranger är beroende av utländska gäster - vilket har gjord att kraven från dessa gjord att krogkulturen har en mycket hög nivå.
Tack och lov går det inte i fällan att kopiera den spanska kocktrenden. En middag för två med typ 7-8 rätter och vinpaket på stjärnkrog går på ca 3000 kr - mycket prisvärd.
TIPS
Belcanto Statuskrog i Lissabon - världskänd och toppkrog sedan många år
Prado - okomplicerad restaurant med marknadens kök otroliga smaker vår favorit
Epur - Creativ kök mycket influencer av Spaniens kök när det gäller tekniker
Alma - place to be för det " status" ätarna två stjärnor - kreativ matlagning
Encanto - Vegetatisk en stjärnig krog - WOW
Åmago - 12 platser Chefs table - två kockar - toppmat - ett måste bra möten runt bordet
Kabuki LIsboa lokal och vilket kök - japansk influererad men med lokala produkter
Eneko Lisboa - Baskiska smaker och kök spännande smaker
Califorinen uppdate
Los Angeles
A,O.C Los Angeles en vinbar Kvarterkrog - place to be vilken vinlista - bra start
Pizziana - Los Angeles - unkomplicerad Pizza i toppklass med Surdeg - ett måste så gott
Kali -Los Angeles enstjärnig kvarterskrog - härlig atmosfär regionala produkter
Gucci Osteria da Massiom Bouttura - Beverly Hills - Lyxklientel men mycket tillgängligare än orginalet i Modena - trevligare helt enkelt
Providence - två stjärnig Fine Dining Instituion i Los Angeles - perfekta produkter och hantverkskonster - toppaddress och självklart vinlistan................
n/naka - Nicki Nakaayama perfekta Kaiseki kök som balansera mellan California och Japan - svart att få ett bord....just nu hippaste ställe -
Manzke - ny HotSpot bland topprestaurangerna i Califroinen av en välmeriterad Krögarpaar. Fine Dineing i Bistro Stil. otrolig fina råvaror och perfekt tillagning - Höjdpunkten i L:A
San Francisco
Nisei - otrolig hippad Restaurang av David Yoshimura -spännand japansk inspirerad Meny fräsch samt att rätterna smakskombinationer är lätt tillgängligt.
Angler - Joshua Skenes saisonala a la carte Restaurant - med Sharing koncept -.tillsammans med Manzke och Harbour Housse in höjdpunkterna från denna Resa
Bar Bocce - Sausalito - enkel krog - hur bra kan bara alla dessa härliga produkter smaka utan krusiduller - en strandbar som kan vara en förebild för många krogar - och servicen och vänligheten - direkt vid vatten -
Californios - två stjärnig krog av texanska kocken Val Cantur - mexikansk highlight. öppnar nya perspektiv på det samrika mexikanska köket
Harbour House Inn - i Elk Mendocino County - två stjäring Place to be i USA just nu. Mattew Kammerer skapar en upplevelse utöver den vanlig - i denna microklimat ovanför havet erhaller han det det bästa råvarorna. Utifrån mitt perspektiv snart världens Nr. 1
Yountville med sina krogar French Laundry tre- stärnig, Bouchon eller Annimo i Sonoma - där alla en upplevelse men med olika fokus beroende vad man ösnkar. Kellers logistik och precision gör att man känner igen varje smak och rätter igen från tidigare besök men även från Per Se i New York.
Man beundrar denna otroliga hospitality andan i Californien - engagemanget och vänligheten, problemlösningsförmåga hos alla anställda - I m your host - innebär något verkligen med innebörden. Den utmåningen som finns att erhåller ett bord - det kräver en långfristig planering och talamod - först bordsbeställningar sean flygtickets.
The word 50 best List - foodies och tasthunters intressant
läs även mina funderingare på bloggen
The best Chefs Award 2021
Plats 2 Björn Frantzen
Plats 71 Emma Bengtsson
Plats 81 Adam Dahlberg/Albin Wessman
Spanien nya tester fokus Baskien
Mugaritz - vad händer på toppkrog, man lekar med maten utan syfte, där även servicen och köket behöver en lexikon för att förklara sammansättningen av maten som i slutändan blir medioker - och dyrt. Årets bortkastade pengar - bottennapp 3/10 poäng. Lever på sin kändisskap
Amelia - kommer stannar på toppen denna Paulo Airaudo i San Sebastian hur bra som helst 10/10 poäng. Här stämmer allt -
Cenador de Amos - Pilgrimsfärd till denna unika ställe i Kantabrien två timmar väster från San Sebastian i en liten by Villaverde de Pontones den nyaste tre stjärnor i Spanien - och definitiv en av det bästa. En finstämd matupplevelse med hantverkskonst och lokala regionala inslag 9/10
Saint Tropez
Ultimate Procenace - 8/10 Vingård med biologisk skörd.ligger lite utanför standen ett helhetskonstverk Mat och Vin
Restaurant La Vague dÒr 10/10 Arnaud Doneckele skapar här med nya inslag ett spännande helhetskoncept för mat - mycket innovation vid denna 3-stjärniga krogen
La Petit Plage 7/10 Seafood Cocktail Bar och roliga rätter av Eric Frenchon - oslagbart utsikt.
Clubb 55 - 6/10 inte för maten utan för känslan och stämmningen på Ramatoulle
Italien
Genua
The Cook enda stjärnkrog i Genua - marinerade Acciughe och Duva höjdpunkter in en klassisk restaurant
Trattoria Ugo tradionella liguriska rätter - stökig, folklig, rolig och prisvärd
I tre Merli Blandning mellan vinbar och restaurant med en sagolik vinlista,
Capo Santa Chiara Underbar restaurant Terrassen ligger direkt vid Havet bara detta är värd ett besök - bra mat utan krusiduller - lite dyrt men läget
Toskana
Enoteca Pinchoirri Klassisker - bra Service och vin list men maten är dyr och på touristnivå Synd om denna tempel
Albergaaciio Bar smakrik mat från Toskana med fin innehållsrik vinlista Castellina /Chianti
Arnolfo Folkig krog med höga amibtioner - bara risotton alla Zafferano är värd ett besök.. Colle di Val dÈlsa
Rinuccio 1180 Place to be - under semesterresan till Toskana - Val di Pesa underbart och smakrik kök.
Hotel Scaletto Best i Florenz - utsikten och maten very nice place
Hotel Castello di Spaltenna - toskanska sommarnätter i denna uteserveringen på slottet - mat, miljö och dryck - besök... Gaiole/ Chianti.
Piemonte
Alba
Piazza Duomo Toppkrog som leverar - och är värd ett besök kulinarisk kreativ hotspot
Osteria Lalibera enklare än ovan inte så många kreationer utan typisk lantkök
Österrike uppdatering
Steiereck Wien,
Döllerers Geniesserrestaurant, Golling,
Restaurant Simon Taxacher, Kirchberg/Tirol,
Restaurant Konstantin Filipou, Wien,
Landhaus Bacher, Wachau,
Restaurant Silvio Nickol Wien,
Restaurant Mraz&Sohn Wien.
Restaurant Obauer, Werten,
Johanna Maier Filzmoos, R
Restaurant Aurelio - Lech,
Peznauer Stube, Ischgl
Restaurang Klösterle - Lech
Berlin uppdatering
Toppkrogar
Nobelhart&Schmutzig Rutz , Horvath Tim Raue
Tips
Pauly Saal, Tulus Lotrek,Kin Dee, Herz &Niere, Kochu Karu,Layla, Lode & Stijn
Golvet, Einsunternull, Ernst, Cordo, Cell, Zur letzten Instanz, Freundschaft
Film Heinz Glöckler Creative-Cuisine
Nyheter se bloggen
Backgrund för mina bedömningar
Mina egna preferenser - är att besöket ska vara en upplevelse, fylld av överraskningar när det gäller smak och hantverk. Det behöver inte vara lyxråvaror utan alla ingredienser ska hanteras varsamt utifrån sin smak. Oftast hittar jag dessa faktorer hos unga,hungriga matlagare som har sin egen stil och inte följer trenderna hos det stora. En och tvåstjärniga krogar har oftast denna glöden. #HeinzGlöckler;
Vad gillar vi :
Okomplicerade krogar som präglas av krögarnas och personalens ambition och livsstil. Krogarna ska vara autentiska, samtalsvänliga, opretentiösa och fokusera på gästernas upplevelse och önskemål. Fokus på att lyfter fram smaker och att rätterna i en meny har en helhetssyn när det gäller smaker och portionsstorlekar, Kökets egen stil, Krogarna går ekonomisk runt utifrån sina egna intäkter från gästerna. Relationen pris och kvalitet stämmer. Vi gillar även att maten på tallriken är varm. Vi gillar att det ska vara rolig och livlig stämning på krogen. Vi gillar att kunna boka ett bord endast några dagar innan. Alla gäster få samma uppmärksamhet och servicenivå, man gör inte någon skillnad.
#HeinzGlöckler
Vad gillar vi inte:
Att sitta på tid( fy dessa 3 timmars sittningar), ceremonier och effektgivande grepp, att går hungrig från bordet, menytvång för alla på bordet. Krogar som har till sitt huvudsyfte att enbart imponerar på krogkollegor och hänger med i alla trender. Sponsorkrogar som inte går runt utifrån verksamheten. Värst är att man blir serverad ” kalte platte ”, i kockarnas strävan att pimpar estetiken på tallriken med tiotals upplägg, och glömmer det bort att maten ska vara varm. ( gäller inte Sushi och kalla rätter).
Ogenomtänkta smakkombinationer i en rätt, men särskild i en hel meny. I menyn fungerar smakingredienser kanske för en rätt – men inte i hela menyn. Att behöver boka ett bord månader innan (endast om jag reser till en annat land eller kontinent och vill säkerställa en bokning).
Vem är vi :
Vi är ett nätverk av personer i Europa som känner varandra och har samma preferenser. Vi har inte som yrke att testar krogar, utan sätter vara intryck utifrån besök - där vi betalar med egna skattade pengar. Vi finansierar vara besök inte via sponsring utan är oberoende.Vi ger inte några stjärnor utan jobbar med topplistor, där alla värda ett besök. Vi har alla jobbat inom världens toppgastronomin.
Efter COVID ska det njutas väntar till 2020
Resa till Baden/Nahe/Ahr för att fylla på vinkällaren igen
Besök hos vännerna vid Auberge `d´Ill Illhäusern
Resa i hårdostens tecken från Schweiz till Österrike
New York - San Francisco
Nya Tantris i Munchen och Wien med sina krogar
Har goda middagar och möten i Real Live
Topplista 2020
Årets Gastronomiska prestation
1. Björn Frantzen - världsbäst
2. Adam och Albin för sin förmiddabla sommarkrog på Långholmen
3. Dominuque Crenn wow vilken stjärna San Francisco
Arets mest prisvärda krog internationellt
1. Cosme New York , folklig,höga smaker - underbar
2. Weinbar Rutz Berlin, Marco har nu tre stjärnor prisvärd
3. Simply Fosh Palma, enstjärning i Mallorca ett måste
Årets Nykomling:
1. Sekt - enkelt, genomtänkt gott av lilltysken Pelle
2. Etoile Stockholm - höga ambitioner men servicen måste höjer nivån
3. Canta Lola - en frisk satsning utifrån en trend som jag beskrev 2004
Årets Måltidsupplevelse internationellt -
1. Frantzen Stockholms - allt är perfekt
2. Geranium Rasmus Koedfood Nordens bästa
3. Atelier Munchen - Wow upplevelse i Munchen stor kokkonst
Årets bästa serviceupplevelse:
1. Ocean Roches Algarve Portugal - här stämmer allt
2. Adam Albin hög nivå utan krusiduller
3. Operakällaren- alltid hög nivå på mat och särskild service -
Årets mest prisvärda nationella måltidsupplevelse
1- Alla hämtkassar från toppkrogarna - en trend som består efter COVID
2. Green Egg i min trädgård - grillning, mötesplats och bakning
3. Färska levande skaldjur och färsk fisk från LL 91 Lysekil
Årets restaurangkedja
1. Frantzen Koncernen - kvalitet - kompetens - koncept
2. Punk Royal - efter Stockholm,Köpenhamn - egen stil, kul och annorlunda
3. Pontusgruppen för sina satsningar att lyfta sin personal och Arlanda
Årets dryck
1. Barbaresco Vigneto Bordini a Spinetti 1995
2. D`Amos blanc 2011
3. 2007 Mazis Chambertin Grand Cru Newman
Årets personliga prestation
Jonas Svensson - som via sina krogar och sin positiva attiyd är en lyft
för en krisdrabbad besöksnäringssverig - han ser möjligheterna - hämtmat
Årets mest överskattade krog
finns ingen i år - alla kämpar för att överleva.
Trender 2021
Ännu mera enkla pratsamma krogar med bra mat och bra service.- efter Covid ser vi kanske nya möteskoncept - långbord där man blanda sällskap ?.
Mera matsalsarbete – mindre tallrikservering mera arbete vid bordet
Klassiska franska recept i ny tappning – och klassiska franska viner
Förortstrenden och hämtmat trenden fortsätter
After COVID - njuta, njuta, njuta av upplevelser och stämmning
Krögare som tar ansvar för arbetsmiljön och balans mellan arbete och fritid den nya hållbarheten i branschen.
Hotellkrogar som rycker upp sig via enskilda, lokala koncept men
även via konceptsharing under en viss period - helheten - för att attrahera privatgäster
Sommersemester i Sverige igen - hoppas att detta år är flera på banan och redo
Alkoholfria varianter till menyerna -
Place to be 2021
Nyöppning av restaurang #Tantris i Munchen med ny koncept höst 2021
Å L`asie Oslo
Alcaide,Guadalajara
Atelier Munchen
CoCoCo Saint Petersburg
LOCO Lisbon
Sanchez Köpenhamn
Dagmar Stockholm bra krog, toppmat - Service behöver steppa upp 7/10
Rutz Berlin
Brasseri Astoria Stockholm 9/10 internationell toppkrog utan stjärnambitioner
Ute på alla krogar och hotell njut - stöd besöksnäringen
Aktuella tester
Saint Tropez
Ultimate Procenace - 8/10 Vingård med biologisk skörd.ligger lite utanför standen
ett helhetskonstverk Mat och Vin
Restaurant La Vague dÒr 9/10 Arnaud Doneckele skapar här med nya inslag ett
spännande helhetskoncept för mat - mycket innovation vid denna 3-stjärniga krogen
La Petit Plage 7/10 Seafood Cocktail Bar och roliga rätter av Eric Frenchon - oslag
bart utsikt.
Clubb 55 - 6/10 inte för maten utan för känslan och stämmningen på Ramatoulle
Portugal:
'Belcanto Lissabon - 9/10 något av det bästa Portugal har att erbjuda 2-stjärnor -
Avantgårde Cuisine. belcanto.pt
Pateao Lissabon - 9/10 Fisk och Skaldjur i avslappnad atmosfär - trivsam och hög klass
Cantinho do Avillaz 8/10 Mediteran kök portugal touch, i badstaden Cascais
Italien
Genua
The Cook 8.5/10 enda stjärnkrog i Genua - marinerade Acciughe och Duva höjdpunkter
in en klassisk restaurant
Trattoria Ugo 8/10 tradionella liguriska rätter - stökig, folklig, rolig och prisvärd
I tre Merli 8/10 Blandning mellan vinbar och restaurant med en sagolik vinlista,
Capo Santa Chiara 7,5/10 Underbar restaurant Terrassen ligger direkt vid Havet bara
detta är värd ett besök - bra mat utan krusiduller - lite dyrt men läget
Toskana
Enoteca Pinchoirri 6/10 Klassisker - bra Service och vin list men maten är dyr och på
touristnivå Synd om denna tempel
Albergaaciio 7,5/10 Bar smakrik mat från Toskana med fin innehållsrik vinlista
Castellina /Chianti
Arnolfo 8 /10 Folkig krog med höga amibtioner - bara risotton alla Zafferano
är värd ett besök.. Colle di Val dÈlsa
Rinuccio 1180 8/10 Place to be - under semesterresan till Toskana - Val di Pesa
underbart och smakrik kök.
Hotel Scaletto 7.5/ 10 Best i Florenz - utsikten och maten very nice place
Hotel Castello di Spaltenna 8/10 - toskanska sommarnätter i denna uteserveringen på
slottet - mat, miljö och dryck - besök... Gaiole/ Chianti.
Piemonte
Alba
Piazza Duomo 9.5/10 Toppkrog som leverar - och är värd ett besök kulinarisk kreativ hotspot
Osteria Lalibera 8/10 enklare än ovan inte så många kreationer utan typisk lantkök
Österrike uppdatering
9,5/10 Steiereck Wien, Döllerers Geniesserrestaurant, Golling,
9/10 Restaurant Simon Taxacher, Kirchberg/Tirol,
8,5/10 Restaurant Konstantin Filipou, Wien, Landhaus Bacher, Wachau, Restaurant Silvio Nickol Wien, Restaurant Mraz&Sohn Wien. Restaurant Obauer, Werten, Johanna Maier Filzmoos, Restaurant Aurelio - Lech, Peznauer Stube, Ischgl
Berlin uppdatering
Toppkrogar
Nobelhart&Schmutzig 8,5/10, Weinbar Rutz 9/10, Horvath 8/10, Tim Raue 8.5/10
Tips
Pauly Saal, Tulus Lotrek,Kin Dee, Herz &Niere, Kochu Karu,Layla, Lode & Stijn
Golvet, Einsunternull, Ernst, Cordo, Cell, Zur letzten Instanz, Freundscha