Creative
Cuisine
Recepten finns här under olika tema och områden lycka till
Under året publiceras flera recept från mina krogar, min undervisning och mina år som lärjunge till världens bästa kockar.
Enkelt billig
Kaiserschmarren 4 pers kan serveras som huvudrätt eller efterrätt
Ingredienser (4 portioner)
120 g mjöl
3 ägg
30 g socker
1 krm salt
cirka2,5 dl mjölk
3 msk smör
Russin
Förberedelser
Dela äggen i vitor och gulor. Blanda mjöl, äggulor, socker och salt med erforderlig mängd mjölk till en trögflytande deg och låt den vila i 30 minuter. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och blanda försiktigt ner skummet i degblandningen.
Smält smöret i en panna, häll i degsmeten och häll i russin efter smak. Stek degen så att den blir gyllenbrun på undersidan, vänd, grädda färdig på låg värme. Riv ”pannkakan” i små bitar med hjälp av två gafflar och stek igen en kort stund. Strö över socker (eller florsocker) och servera med någon söt eller syrlig fruktmos.